Faktaark

Jeg er interesseret
 • Faktaark om bevægelse

  Seks forskellige faktaark giver overblik over rækken af positive effekter, som fysisk aktivitet har på fx den kognitive, motoriske, sociale og mentale udvikling.

  Faktaark
 • Bevægelse i skoledagen 2016

  Læs den store populationsundersøgelse Bevægelse i skoledagen 2016 udarbejdet af Oxford Research for Dansk Skoleidræt og TrygFonden.

  Bevægelse i skoledagen 2016
 • Kom til SBBS netværkskonference

  Dansk Skoleidræt og TrygFondens slår dørene op for den landsdækkende netværkskonference for skoler, der er med i Sunde Børn Bevæger Skolen. Det sker den 22. marts i Ringsted Sportscenter.

  Netværkskonference 2017

SBBS faktaark

Dansk Skoleidræt og TrygFonden har lavet seks forskellige faktaark, der giver overblik over rækken af positive effekter, som fysisk aktivitet kan have på den kognitive, motoriske, sociale, mentale og emotionelle udvikling.

Faktaarkene præsenterer let og overskueligt den forskning og de resultater på området, som der generelt er konsensus omkring.

De er skrevet på et evidensbaseret grundlag på baggrund af den nyeste nationale og internationale forskning. Det betyder også, at arkene løbende opdateres.

De forskellige faktaark kan bruges som redskab af både lærere/pædagoger og skoleledere i arbejdet med at tilrettelægge en mere aktiv og varieret skoledag. De kan bruges af skolebestyrelser, der ønsker at søsætte nye bevægelsesaktiviteter, eller af kommunalt ansatte og embedsmænd der gerne vil have politisk opbakning til at realisere nye initiativer på skoleområdet.

Download de seks forskellige faktaark:

1. Betydningen af aktiv transport

2. Betydningen af bevægelsespauser

3. Fysisk aktivitet og trivsel

4. Fysisk aktivitet og sundhed

5. Fysisk aktivitet og faglig præstation

6. Hvorfor kan fysisk aktivitet påvirke faglig præstation?

Opsamlingsmodel - Forandringer ved bevægelse

Relaterede projekter